Mange å velge blant

Det er mange å velge blant når man skal velge det beste målet til Andy Cole. Et populært valg er sikkert scoringen mot Juventus i Champions League semifinalen i 1999. En annen åpenbar kandidat må være chippen han sikret oss seriegullet med, hjemme mot Tottenham i samme sesong. Og hvem kan glemme markkryperen han satte i hjørnet på første touch, borte mot Newcastle i 1997? Men for meg er Coles beste mål headingen borte mot Sunderland i FA Cupen i 1996. Cole hadde nylig kommet til United fra Sunderlands verste fiende – Newcastle. Han hadde ikke hatt en god start på karrieren i United, og Sunderland fansen – på lagets gamle, nedslitte hjemmebane, Roker Park – buet Cole og brukte hele kampen på å skjelle ham ut.

Svakere spiller

En svakere spiller vill ha blitt psyket ut, men ikke Cole. I ekstraomgangene kommer et hardt innlegg fra venstre. Målmaskinen Cole hopper minst fire meter til værs, lener seg to meter tilbake, og header ballen i nota med kraften til en sjøforsvarskanon. Det var øyeblikket han ble en ekte United spiller, og kastet av seg noe av usikkerheten som hadde preget hans første måneder i kluben

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>